MPT Kırıkkale'ye hayat verecek

MPT Kırıkkale

Vali Ali Kolat, Milli Piyade tüfeğinin üstün özelikleri olduğunu ve MKE'de üretilen bu silahın adının Kırıkkale ile özdeşleşeceğini söyledi. MPT'nmin emsallerinden çok üstün özellikleri olan bir silah olduğunu belirten Kolat, geçtiğimiz ay ilk siparişin T

TSK’YA BÜYÜK BİR GÜÇ SAĞLIYOR
Vali Ali Kolat, MKE Silah Fabrikası Müdürü Nuri Erdoğan’ı makamında
ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi. Ziyaret esnasında açıklama yapan Vali Ali Kolat, MKE’nin Türk Silahlı Kuvvetlerine büyük güç sağladığını ve gerekli ekipmanların MKE tarafından karşılandığını söyledi. Kırıkkale’nin il olmasında önemli bir rol oynayan MKE’nin hem şehre hem de Türkiye’ye hizmet verdiğini belirten Kolat, yapımına başlanan ve seri üretime geçecek olan Milli Piyade Tüfeği’nin TSK’nın gözbebeği olduğunu bildirdi. Diğer silah gruplarından çok üstün özeliği olan Milli Piyade Tüfeği’nin siparişinin geçtiğimiz ay verildiğini ve TSK’ya gönderildiğini belirten Kolat, silahın çok üstün özeliklerle donatıldığını ifade etti.

200 NUMUNE GÖNDERİLDİ
MPT’nin geçtiğimiz Mayıs ayında 200 Milli Piyade Tüfeği`nin Ankara Yenikent 11. Ana İkmal Bakım Merkezi Komutanlığına gönderildiğini ifade eden Kolat, orada 18 birliğe dağıtımı yapılıp kullanıldığını belirtti. Yapılacak olan Silah Mühimmat ve Organize Sanayi Bölgesi’nin de Kırıkkale’ye katkı sağlayacağını belirten Kolat, özel ve kamu yatırımlarının kente büyük bir katkı sağlayacağını kaydetti.
Silah Fabrikası Müdürü Osman Nuri Erdoğan, Silah Fabrikasında 402 işçi ve 182 memurun çalıştığını, fabrikada hafif silah ve Milli Piyade Tüfeği üretildiğini ifade etti. Daha sonra, Vali Ali Kolat, Silah Fabrikası Müdürü Osman Nuri Erdoğan’ı yeni görevinden dolayı kutlayarak başarılar diledi.

 



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ